Duurzame infrastructuur

De energietransitie vraagt om meer dan alleen technische oplossingen; het vereist visie, samenwerking en innovatie. Compass ziet deze transitie als een kans om via digitalisering en slimme infrastructuren een toekomstbestendig energiesysteem te bouwen. Met onze kennis van ICT en digitalisering creëren we geïntegreerde oplossingen die duurzame energieproductie, distributie en verbruik optimaliseren. Door het ontwikkelen van technologieën die real-time inzicht geven in energiebehoeften en -stromen, leggen we de basis voor een flexibele en efficiënte infrastructuur. We zijn gemotiveerd om dagelijkse te werken aan een duurzame, verbonden en energie-neutrale toekomst.

Verzwaring en uitbreiding van het net

De energietransitie stelt nieuwe eisen aan het elektriciteitsnet, en Compass speelt een cruciale rol in de verzwaring en uitbreiding van deze infrastructuur, zowel in Engeland als in Nederland. Onze jarenlange ervaring met het upgraden van bestaande netwerken stelt ons in staat om de capaciteit te vergroten, zodat de groeiende vraag naar duurzame energievoorziening probleemloos kan worden opgevangen. Met een toekomstgericht ontwerp en duurzame technieken moderniseren we het net om ruimte te bieden voor de integratie van hernieuwbare energiebronnen, zoals zonne- en windenergie, en het opladen van elektrische voertuigen. Zo zorgen wij ervoor dat het elektriciteitsnet voorbereid is op de uitdagingen van vandaag én morgen.

Connecting Londen

Energiehubs voor slimme bedrijventerreinen

Innovatie staat bij ons hoog in het vaandel. Daarom zet Compass ICT-oplossingen in voor de ontwikkeling van energiehubs op bedrijventerreinen. Deze hubs fungeren als energiecentrales waar bedrijven hun energiebehoeften bundelen, delen en beheren.

Door slim gebruik van technologie en data maken we duurzame energie toegankelijker, efficiënter en kostenbesparend.

Hernieuwbare energie voor publieke gebouwen

Daarnaast levert Compass oplossingen voor het opwekken van hernieuwbare energie. Zo leveren we bijdrage aan de Rijksbrede doelstelling 2050 naar Zero Emission. De komende jaren staat het Rijksvastgoedbedrijf voor de omvangrijke opgave om over te stappen op zonne-energie. Het Rijksvastgoedbedrijf beheert alle gebouwen van de Rijksoverheid en Defensie en heeft daarmee de grootste vastgoedportefeuille van Nederland. Deze omvangrijke operatie valt onder het Rijksprogramma Zon op Dak.

We dragen zo bij aan het verlagen van de CO2-uitstoot en het bevorderen van duurzame energieproductie in de publieke sector.